Biografieonderzoek   

levensloop onderzoek              

 

 

In ieders leven komen momenten voorbij waarbij je je afvraagt:

 

Hoe nu verder?

Wat wil ik eigenlijk? 

 

Wanneer je op keuzemomenten staat.

Als je met afscheid nemen en loslaten te maken hebt.

Wanneer je vastloopt of opnieuw richting wilt bepalen.

Wanneer je iets ingrijpends meemaakt...

 

Ik begeleid mensen die rondlopen met het vele wat ze kunnen en hebben meegemaakt. Die zoekende zijn naar hun juiste spoor en behoefte hebben aan inzicht en verandering.

 

“Kunt u mij vertellen welke kant ik uit moet?", vroeg Alice."Dat hangt er vanaf waar je heen wilt", zei de kat.

 

Uit: Alice in Wonderland

 

 

In biografiewerk onderzoek je je levensloop om zicht te krijgen op wie je bent en wat je echt wil. Uit de gebeurtenissen in je leven ontdek je wat je werkelijk wilt om zo de richting voor je toekomst te bepalen.

 

Een biografie onderzoek geeft de ruimte stil te staan bij wezenlijke levensvragen. Je brengt je levensloop in kaart. Het is daarmee een uitnodiging je te verbinden met je eigen unieke biografie, met jouw weg en de stappen die jij te gaan hebt.

 

Onderzoek naar je levensloop, met haar specifieke fases, geeft de mogelijkheid je verleden vanuit een ander perspectief te zien vandaar uit een nieuwe richting voor de toekomst te ontwikkelen.

 

Elke levensfase heeft haar eigen thema’s en dilemma’s. Inzicht hierin geeft verheldering in je eigen ontwikkeling en kwaliteiten. Dit noemen we biografieonderzoek.

 

Het is een onderzoekstraject naar jouw levensloop en geschiedenis, vanuit jouw ontwikkeling. Een onderzoek naar verleden, heden en toekomst. Leidraad bij dit onderzoek is jouw levensvraag die je destilleert uit de verschillende vragen en dilemma’s waar jij mee rondloopt.

 
Vragen die vaak uiteindelijk gerelateerd zijn op de grote levensvragen:  

Wie ben ik?  Wat doe ik hier?  Hoe nu verder?

 

In elk levensverhaal zitten schatten verborgen die je kunt leren lezen en zien. Daarbij heb je vaak een ander nodig om dat te gaan herkennen en waarderen. Die gesprekspartner kan ik voor je zijn, zowel in de practica als individueel. De methodiek die ik gebruik werkt van uit een niet-oordelende houding, vanuit respect voor de keuzevrijheid en de wil van de ander.

 

Biografieonderzoek is mogelijk in een practicum(kleine groep), individueel of als onderdeel van een coachingstraject.

 

Meer weten?

Neem gerust contact op voor een kosteloos oriëntatiegesprek.

 

Lieke Deelstra

info@werkplaatsstap.nl

06-41814596 

 

Inloggen