Loopbaanonderzoek

Als je rondloopt met een of meer van de volgende vragen, dan is een biografisch loopbaanonderzoek wellicht geschikt voor jou:

Ik heb het gevoel dat mijn werk niet (meer) bij mij past, ik loop “vast”.

Ik wil me verder ontwikkelen maar weet niet goed hoe en in welke richting.

Ik wil nog zoveel, hoe kies ik waar ik aandacht aan geef?

Ik verlies mijn baan en vraag me nu af “Wat nu?”

Hoe combineer ik mijn werk met mijn kinderen? Hoe houd ik dat in balans?

Ik ben rond de 50 en “moet” nog een aantal jaar werken. Hoe kan ik met al mijn ervaring mezelf verder ontwikkelen?

Met het loopbaanonderzoek krijg je zicht op je capaciteiten, drijfveren, interesses, idealen en mogelijkheden. Waar zit je motivatie en je missie? Wat is wezenlijk van belang voor jou? Waar zit de ontwikkeling en waar kun je accepteren wat niet meer kan? Waar kun je initiatief nemen? Je krijgt inzicht en ontdekt waar je kunt sturen en waar je zult loslaten. We kijken naar wat je echt wezenlijk wilt en wat er mogelijk is vanuit jouw ervaring, wensen en leeftijdsfase. Je formuleert een loopbaandoel en maakt je stappenplan om daadwerkelijk verder te gaan.

Werkwijze

In een intakegesprek brengen we samen je situatie en vragen in kaart. We verhelderen jouw loopbaanvraag zodat je focus en richting ontwikkelt.

Een loopbaanonderzoek bestaat gemiddeld uit 7 gesprekken, die eens in de 2-3 weken plaatsvinden. Na elk gesprek krijg je thuiswerkopdrachten mee, waarmee je reflecteert op jezelf en op je loopbaan. Aan het eind van het traject maak je toekomstscenario’s en een actieplan, waarin staat welke concrete stappen nodig zijn om je wensen te realiseren.
Het gesprek vormt de basis; daarnaast wordt gewerkt met creatieve technieken als tekenen en schrijfoefeningen. Niet alleen je verstand en gevoel, maar ook je creativiteit en verbeeldingskracht worden aangesproken, waardoor je eerder tot de essentie komt en jouw spoor ontdekt.

Ik werk vanuit de biografiekunde. De ontwikkeling van de mens in al haar fasen geeft inzicht en kader. Door dat naast jouw unieke levensloop of loopbaan te leggen, brengen we snel in kaart waar jouw thema’s zitten.

Een van de dingen die ik doe is het formuleren van je nieuwe beroep. Dat kun je zien als je geestelijke of spirituele beroep, datgene dat je doet onder en door alles heen. Het nieuwe beroep heeft direct met jouw ideaal te maken, met datgene, om het maar pretentieus te zeggen, waartoe jij op aarde bent.

Maatwerk

Aangezien elk persoon en elke situatie uniek is, is er altijd sprake van maatwerk. Dit kan betekenen dat meer of minder gesprekken nodig zijn; dat stellen we samen (en zo nodig in overleg met je werkgever) vast.

Een onderdeel van het traject kan het schrijfprogramma “Roepen en beroepen” zijn.

Wil je meer weten? Neem gerust even contact op.