Verhaal op maat

Persoonlijk verhaal als geschenk voor het leven

Een persoonlijk biogrfaisch sprookjes verhaal als geschenk voor het leven, bij veranderings- of kantelmomenten, bij sterven of afscheid.

Van jongs af aan heb ik de gave om verhalen en beelden te “ontvangen”, te “zien”, een van de spirituele namen die ik van een leermeester kreeg  was “sagavrouwe’. Het verhaal “valt me toe”. Je kunt het ergens  vergelijken met een healing. Door het biografische gesprek en het persoonlijk afstemmen, ontstaan er beelden, metaforen en symbolen. De levensgebuertenissen worden door de metfaoren verbeeld, de persoonlijke zoektocht,  grote en kleine gebeurtenissen worden verwerkt en kunnen zo het licht zien in verhaal.  Daar maak ik een sprookje of verhaal van. Een uniek sprookje want het is speciaal op jou geschreven.

Voorbeelden.

Reacties van anderen die een sprookje of minibiografie op maat ontvingen:
Lieke heeft voor mij een persoonlijk sprookje geschreven. Heel mooi en bijzonder hoe zij bepaalde aspecten uit mijn levensverhaal weet weer te geven op sprookjesachtige wijze. Ze is hartelijk, warm en kan in de diepte luisteren. Aanrader.”

“Je wist het niet maar ik verzamel nog steeds stenen, mooi of niet mooi, ik zie altijd de schoonheid ervan! Nooit heb ik een link gelegd met de steentjes uit mijn vroege jeugd…
Het slot, dat zij gelukkig bij haar bron woont als hoedster van het helende licht is prachtig en ontroerend. Heel heel mooi gedaan. Het voelt echt als mijn sprookje. Ik ben geraakt, ontroerd. Op een wonderlijke manier geeft het troost en richting. Heel, heel erg bedankt!

Er kunnen vele redenen zijn om een verhaal te laten schrijven:

Bij scheiding of nieuw begin.

Bij dementie

Bij verlies en afscheid, zoals een uitvaart.

Bij herdenking of asverstrooiing.

Bij sterven, zoals het maken van een levensverhaal d.m.v. biografische gesprekken.

Bij viering en geboorte, zoals een huwelijk of babyshower.

Bij organisatieveranderingen en jubilea.

Een persoonlijk verhaal is heel bijzonder. Elk verhaal dat ik creëer is uniek en authentiek.
Tenzij er in overleg voor een herschrijving van een bestaand verhaal wordt gekozen, bijvoorbeeld omdat je heel veel hebt met de symboliek van een bepaald verhaal of sprookje.
Als ik een verhaal maak, stem ik af helemaal af op de persoon en de situatie. Dit proces is elke keer uniek en ontstaat door mijn afstemming en inlevingsvermogen. Een persoonlijk verhaal is heel bijzonder.
Verhalen markeren bijzondere overgangsmomenten.
Een geschenk voor het leven.

Van jongs af aan heb ik het vermogen verhalen te mogen “ontvangen.” Ik ontdekte dit vermogen toen ik eens in afstemming op een plek een verhaal doorkreeg. De gids die ik het later vertelde was met stomheid geslagen. Het was precies het verhaal dat hij ons net wilde gaan vertellen. Een oude sage rond gebeurtenissen die daar waarschijnlijk ooit hadden plaatsgevonden.

De stappen zijn als volgt:

Na een telefonisch kennismakingsgesprek wordt de opdracht gezamenlijk geformuleerd.
Daarop maak ik een offerte.
Na een ontmoeting en biografisch gesprek van ca. 1,5 tot 2 uur ga ik aan de slag.
U ontvangt het persoonlijk geschreven verhaal digitaal en op papier, ongeveer een A4’tje. ca. 500 tot 1000 woorden. Het is heel bijzonder om een persoonlijk verhaal te ontvangen, helemaal persoonlijk geschreven naar aanleiding van stukjes uit jouw biografie. Een cadeau voor het leven.

De prijs varieert tussen de € 350,- en  € 1000,-, afhankelijk van de opdracht, de grootte en de wensen.
Het is ook mogelijk het verhaal door mij te laten vertellen of voorlezen, al dan niet in combinatie met een ceremonie of ritueel.

Meer weten? Neem gerust even contact met me op voor overleg of offerte.

 

Lieke Deelstra
Vanuit STAP werk ik als biografisch coach, trainer, schrijver en verhalenmaker. Bij Linda Wormhoudt volgde ik de opleiding tot rouwvrouw. Ik ben als schrijfdocent verbonden aan de Gruitpoort  “Lange leve de kunst”. En gastdocent 4e jaars op het instituut van Biografiek.
Ik werk met mensen aan het vinden van hun unieke weg. Hun authentieke rol in het leven.
En daarmee met de bewustwording en waarde van hun eigen persoonlijke verhaal.
Of dat nu persoonlijke biografische verhalen zijn of bedrijfs- en organisatieverhalen.
Door het jarenlang werken met heel diverse mensen en doelgroepen heb ik een stevige ervaring in het proces begeleiden en geven van trainingen. Mijn intuïtie en vakmanschap zijn gescherpt door diverse scholingen op het gebied van levensfasen, biografiekunde, systemisch werken, sjamanisme, theater, clowning, storytelling, schrijven, imaginatie en energiewerk.

Meer weten?
Neem gerust even contact met me op.