Sprookjesopstelling

Sprookjes werk

Een sprookje of legende als metafoor voor je eigen leven. Spelen met beelden en beelden laten spreken. Sprookjes zitten vol beelden die symbolische werelden oproepen en de poort openen naar een diepere laag van ons bewustzijn omdat ze oude wijsheden in zich dragen.

In de opstelling’s dag krijg je de kans om systemische  verschillende aspecten van jouw sprookjes metafoor in resonantie tot  jouw persoonlijke vraag stukken en thema’s  te ervaren. Hiermee kom je verassend vaak tot inzicht, ontdek je (on)verwachte zaken over jouw ontwikkeling en creëer je meer intuïtie voor het werken met sprookjesbeelden.

Al mijn leven lang ben ik gefascineerd door sprookjes, sagen en scheppingsverhalen. Zowel op metanivo ( de grote verhalen in de kunst- denk aan een Odysseus) als op persoonlijk nivo. Joseph Campbell- de held met 1000 gezichten was al op jonge leeftijd een inspiratiebron en feest van herkenning.

De afgelopen 15 jaar heb ik in het werken met sprookjes- (beelden, metaforen en cycli) een heel eigen methodiek ontwikkeld die onder andere heeft geresulteerd in de sprookjesopstellingen.

 

Een opstelling dag is een welkome  aanvulling op de sprookjes driedaagse, en op de metaforen training.

Voor iedereen die met sprookjes werkt, die in sprookjes geïnteresseerd is of er meer van wilt weten…

Hoe werkt een sprookjesopstelling?

Ieder figuur of symbool in het sprookje representeert een deel op zielslaag. Soms op persoonlijk vlak en soms op meta niveau. Afhankelijk van de vraagstelling of de situatie volgen we daarbij de structuur van “de weg van de held” of een bestaand sprookje of verhaal. Of laten we mythische en sprookjesfiguren zelf aan het woord. Dat hangt van een beetje van de vraagstelling af.

Welke levenswijsheid heeft de gelaarsde kat voor jou, Doornroosje, klein duimpje?
Ben je al wel eens op speeddate geweest met jouw witte fee of zwarte heks?
Welke draak kom jij tegen op je pad?
Wat heeft de Wolf jou te vertellen?

We werken met meerdere kleine oefeningen waardoor je altijd inzichten opdoet en in beweging komt, ongeacht of je een “opsteller” bent of “representant”. Daarom hanteer ik een vaste prijs ongeacht opsteller of representant. Mijn ervaring is dat je altijd de voor jou belangrijke thema’s oppikt en inspiratie en inzichten opdoet.

 

Locatie- Proeflokalen Zutphen

Tijden: 10.00-17.00 uur

Kosten; 90 euro