Spelen met beelden-narratief coachen

Op avontuur in beelden en verhalen- Train de trainer

Ontdek de magie
van
mythe en metafoor

Ben jij trainer, coach, counselor, (geestelijk) begeleider, zorgverlener en hou je van werken met symbolische beelden en verhalen in je werk?
In deze training  ga jij ontdekken hoe jij, met jouw eigen unieke talenten anderen in beweging kan brengen met beelden.  Op een mythische manier.  Met magische resultaten. Heel concreet en heel aards.

In deze training zullen we wonen en dwalen in magische verhalen, rondkijken door de ogen van het verhaal. Je stapt in de sporen van de held, of je cliënt, ontdekt de magie in beelden, symbolen  en voorwerpen.

Of je nu  al lang als coach of therapeut werkt of nog van start moet gaan, maakt niet zo veel verschil. De training biedt waardevolle inspiratie en handvatten op ieder niveau. Zowel de ervaren als minder ervaren coaches geven aan hoeveel inspiratie de training hen brengt.  Niet alleen nieuwe werkvormen, maar ook een ander houding als coach, het werken vanuit een andere “laag”, en inzicht op het eigen functioneren als coach.

Ik werk vanuit een helder stappenplan geïnspireerd op de weg van de held van Campbell. Waarbij je oefent met krachtige werkvormen, die tot diepe inzichten leiden.

Aan het eind van de training heb je voldoende tools in handen om vanuit de kracht van beelden, sprookjes en mythen een l coachgesprek of traject vorm te geven.

Spelen met beelden. Beelden laten spreken. Dat doen we in sprookjes en verhalen die vol zitten met symbolen en metaforen. Er zijn beelden die werelden oproepen en de poort openen naar een diepere laag van ons bewustzijn omdat ze oude wijsheden in zich dragen.

Leer rondkijken in de beelden en verhalen van je cliënten. Ontdek hoe je passende metaforen en symbolen kunt vinden. En de betekenis hiervan te verstaan in een begeleidingscontext.

Tussendoor krijg je thuisopdrachten die je alleen of met anderen in de groep gaat uitvoeren.

Je start vanuit je persoonlijke leervraag. Onderzoekend en reflecterend op jezelf en in de groep neem ik je mee op avontuur in de beeldenwereld.

Resultaat

 • Je ontdekt inspirerende handvatten van intuïtief narratief coachen
 • Je neemt een gidsende rol in
 • Je leert coachen met aandacht, aanwezigheid, ruimte, loslaten en overgave.
 • Je herkent de rode draad in het levensverhaal van je coachees
 • Je maakt gebruik voor andere “lagen van waarneming” en nieuwe perspectieven
 •  Je ontwikkelt een traject of sessie voor jouw doelgroep.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor coaches, hulpverleners  of geestelijke begeleiders die hun kennis en vaardigheden op het gebied van sprookjes, mythen en intuïtief narratief coachen willen versterken.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Leer werken met de kracht van mythen en metaforen
 • Een gidsende houding- intuïtief coachen
 • Coachen met aandacht, aanwezigheid, ruimte, loslaten en overgave
 • Herken het verhaal achter het verhaal
 • Luister door en onder de woorden heen
 • Leer afstemmen op een andere laag van verbinding

 

Data: zondag 24, 31 januari en 14 en 21 februari 2021   train de trainer- spelen met beelden. (Telefonisch)  instapgesprek en (online)  coachsessie plannen we natuurlijk in overleg.  

Tijden; 9.30-16.00 uur

Locatie: Middenhuis Zutphen

Investering:  € 720,- excl BTW . Inclusief opdrachten, persoonlijke coachsessie, instapgesprek en materiaal.

Deelname:  na instapgesprek

 

Lieke Deelstra
Lieke werkt vanuit STAP als professioneel proces begeleider, schrijver, theatermaker, verteller en coach.
Zij werkt met mensen aan bewustwording en waarde van hun eigen verhaal. Of dat nu persoonlijke biografische verhalen zijn of  bedrijfs- en organisatieverhalen. Haar jarenlange ervaring in begeleiding en training verschaft haar een sterke basis in het werken met diverse mensen en doelgroepen.
Opleidingen en trainingen op het gebied van systemisch werken, sjamanisme, theater, storytelling, acteren, schrijven, imaginatie, energiewerk en biografiekunde scherpten haar intuïtie en vakmanschap.

Meer weten?
Neem gerust even contact met me op.