Kennismakingsgesprek biografieonderzoek

Proeven aan biografieonderzoek

Misschien heb je er wel eens van gehoord, er iets over gelezen of heeft iemand je aangeraden je biografie (levensloop) te onderzoeken om verder te komen met een vraagstuk of om inzicht te krijgen in je ontwikkeling. Wellicht loop je rond met onvrede, of wil je echt iets veranderen aan je leven maar weet je niet hoe? Loop je tegen patronen aan? Of heb je behoefte om eens echt stil te staan met hoe je je leven nu verder wilt vormgeven? Er kunnen talloze redenen zijn om deel te nemen.

Ik gun iedereen in zijn leven minstens een maal een LevensAPK in de vorm van biografieonderzoek.

Een periode waar je bewust stil staat, terugkijkt om vooruit te blikken.

Om in- en uit-zicht te creeren

Op weg naar jouw bestemming. 

Biografieonderzoek in een kleine groep noemen we een ontwikkellab.
– 5 dagen met 5 mensen-Verleden, heden en toekomst onderzoeken in kleine groep.
Veilig, effectief en verbindend. Door het onderzoeken en vertellen van je biografie in een groep, met
verleden, heden en toekomst, middels concrete opdrachten, herken en erken je je levensloop.
Je schept in- en uit-zicht en maakt ruimte voor de mogelijkheden die zich in de toekomst kunnen ontvouwen. In korte tijd kom je tot nieuwe duurzame inzichten en initiatieven.
Hoe is jouw leven verlopen en waar sta je nu? En hoe ga je nu verder?
Een ontwikkellab is een geestelijke scholingsweg.

Kennis maken
Voordat je overweegt deel te gaan nemen aan een biografieonderzoek is het belangrijk eerst kennis te maken. Zodat je echt kunt aftasten of ik en mijn werkwijze bij je passen. En we onderzoeken samen of dat wat ik te bieden hebt ook  past bij jouw vraagstuk en behoefte. Waar nodig verwijs ik door naar collega’s. In de proefavond of in het oriëntatiegesprek ervaar je hoe ik te werk ga en zullen we samen jouw vraag en thema uitdiepen a.d.h.v. een biografische oefening.
We gaan biografisch aan de slag en je gaat de deur uit met meer inzicht in je levensthema en biografische vraag. Of in elk geval met meer inspiratie hoe je daarmee verder kunt.

Ook organiseer ik regelmatig kennismakings workshops biografieonderzoek. Zie agenda. Dat is ook goede ingang om over en weer kennis te maken en te onderzoeken wat biografieonderzoek voor jou, jouw situatie en jouw vraagstuk kan betekenen.

Want wat is biografieonderzoek, wat is een ontwikkellab? Hoe gaat dat in zijn werk? Is het therapie of coaching? Wat heb je eraan? Wat kun je verwachten en wat verwacht ik van jou?

Een proefavond is de ultieme manier om laagdrempelig en vrijblijvend kennis te maken en de werking van biografieonderzoek te ervaren.

Een proefavond duurt 2 uur en is in een kleine groep. Kosten zijn 10 euro

Een gesprek duurt meestal 1,5 uur. Een eerste biografisch gesprek is kosteloos als je daarna instapt in een biografisch traject. Dit geldt alleen voor de biografische trajecten, niet voor schrijfcursussen. Een individueel biografisch traject bestaat uit 8 tot 10 gesprekken.

Als het bij een eenmalig (eerste) gesprek blijft vraag ik € 50,-.