Sprookjes

Sprookjes zijn oerverhalen

Ieder heeft het DNA van sprookjes in zich.
Sprokkels. het gesproken woord. Verhalen die mondeling werden door verteld bij het vuur. En waar onze voorouders wijze lessen, inspiratie, kracht en inzicht aan ontleenden.
Geïnspireerd door Joseph Campbells “De weg van de Held” onderzoeken we thema’s, plots, wendingen en ontwikkelingsstappen die als blauwdruk terug te vinden zijn in vele oude en nieuwe verhalen.
En in onze eigen persoonlijke verhalen.

Sinds mijn vroegste jeugd ben ik gefascineerd door sprookjes, sages en scheppingsverhalen.
Sprookjes bevatten vele schatkamers vol goud, je hoeft alleen maar de sleutel te vinden om ze te zien.
Ik heb van sprookjes een deel van mijn werk gemaakt omdat hoop velen met deze sleutel te inspireren.

Sprookjeskado
Bij levensveranderingen, rouw, vieringen of herdenkingen schrijf ik een persoonlijk levenssprookje op maat. Dat kan zijn voor een dementerend familielid, bij afscheid van het leven, een huwelijk of geboorte, kortom alle levensmomenten die het waard zijn om met aandacht een stuk levensverhaal aan het licht te laten komen. De ervaring is dat het veel troost, heling en vertrouwen geeft zowel bij de ontvanger als de schenker(s)

Sprookjesopstelling
Individueel of in groepen.
In het systemische werk heb ik een heel eigen werkwijze ontwikkelend.
In de agenda vind je mijn laatste aanbod. In de toekomst zal ik train de trainer curussen aanbieden om als coach te leren werken met sprookjes en metaforen opstellingen. In de training kracht van metaforen vind je hiervan een voorproefje.

Sprookjes schrijven
Een divers aanbod van workshop dagen, cursussen of individuele begeleiding in het leren schrijven van (autobiografische) sprookjes verhalen

Storytelling
Regelmatig biedt ik de training verhalentheater aan. waarin je als deelnemer je eigen (biografische) sprookje schrijft en ten tonele voert.