Schrijfdag-Laatste in de vrouwenlijn

Schrijfdag- de laatste in de vrouwenlijn- portret van een vrouw

Een meditatieve workshop autobiografisch schrijven.

Voor dochters die, bewust of onbewust, geen dochters baarden. Voor alle vrouwen zonder (levende) dochters. De laatste in de vrouwenlijn.

Op Eigentijds Festival  2020 hoor ik Anneke Wittermans voor het eerst vertellen over de laatste in de vrouwenlijn.
Met een schok besef ik: Ik ben er ook een.
Een mengeling van verdriet en kracht overspoelt me
Het verdriet om het meisje dat ik niet baarde. De krachten uit mijn vrouwenlijn die ik steeds beter heb leren kennen en toepassen kan ik niet doorgeven aan mijn eigen dochter. En daar zit tegelijkertijd het geschenk, daar voel ik me geroepen, om met deze talenten andere vrouwen te bekrachtigen en bemoedigen op hun pad. Zodat we de kracht van onze vrouwenlijn aan de wereld kunnen schenken.

Meer weten van Anneke Wittermans? Kijk op www.annekewittermans.nl

 

Elke laatste lijner heeft haar eigen verhaal, haar eigen lijn, en ook haar authentieke bestemming en opgave.
Wat betekend het een laatste lijner zijn? 
Wat heb jij  te schenken uit jouw lijn aan de wereld? 

Door het autobiografisch werken en de oefeningen die we deze dag doen maak je ruimte om dit op eigen wijze te onderzoeken, te verkennen, te helen en bekrachtigen.

We onderzoeken onze vrouwenlijnen, de directe voormoeders van 7 generaties terug. In deze lijn kan pijn en verdriet zitten die zijn directe weerslag heeft op jouw leven. We vragen de oer-oer voormoeders, het geheelde voor-moeders veld om ons bij te staan.

Wat gaan we doen en hoe?

We schrijven, via autobiografische en creatieve schrijfopdrachten. Wees gerust, schrijfervaring is niet nodig, omdat het om het proces gaat en niet om het resultaat. Alles in kleine en veilige setting zodat ieder ruimte heeft voor het eigen proces. We sluiten af met een ritueel zodat we na afloop geïnspireerd en bemoedigd de wereld in kunnen gaan.

We werken met :

Systemisch ritueel

Autobiografisch schrijven

Meditatie

Collage

 

Waar?

We werken op een mooie plek in Oeken.

     Als je nooit eerder bij me hebt meegeschreven hebben we even telefonisch contact om kennis te maken waardoor we kunnen afstemmen of deze workshop bij jouw vraag past.

 

Inclusief koffie/thee, koekjes en soep . Het prachtige boek van Anneke Wittermans: “Ode aan de laatste van de vrouwenlijn” is op deze dag via mij te koop.

Datum: Zaterdag 3 september

Tijd:  10.00-17.00 uur

Kosten; €85