Berkel-laat je woorden stromen

Schrijfworkshop ~ Laat je woorden stromen, welk verhaal vertelt de Berkel?  

In deze workshop op 26 augustus 2018  schrijven we over water, over rivieren in ons leven en over de Berkel. Bij mooi weer gaan we ook letterlijk aan de Berkel zitten. Schrijfervaring is echt niet nodig. Iedereen kan meedoen.

Via korte, concrete en creatieve opdrachtjes wordt je uitgedaagd kleine schrijfsels te maken. Jouw herinneringen en belevingen van de rivier, van water, of dat nu de Berkel was of andere rivieren van lang geleden. Jouw waarnemingen en beschouwingen. Door het schrijven op de stroom rollen er soms verrassende verhalen uit je pen.

Elk leven, alledaags of meeslepend, is een onuitputtelijke bron van verhalen. En wie weet wat de Berkel ons gaat toefluisteren? En welke schatten we gaan ontdekken in onze woorden?

Spelenderwijs leer je handvatten en technieken, die ook te gebruiken zijn om thuis verder te schrijven. Plezier en veiligheid in de groep staan voorop. Samen schrijven en delen (nooit verplicht).

Autobiografisch schrijven is een speelse en effectieve manier om herinneringen terug te halen en inzichten op te doen. Met korte speelse oefeningen wordt je uitgenodigd om al schrijvend stil te staan bij wat je bezighoudt.

Vanuit STAP werk ik als biografisch coach, trainer, schrijver en verhalenmaker.
Ik ben als schrijfdocent verbonden aan de Gruitpoort  “Lange leve de kunst”. En gastdocent 4e jaars op het instituut van Biografiek.
Ik werk met mensen aan het vinden van hun unieke weg. Hun authentieke rol in het leven.
En daarmee met de bewustwording en waarde van hun eigen persoonlijke verhaal.
Of dat nu persoonlijke biografische verhalen zijn of bedrijfs- en organisatieverhalen.

Lieke Deelstra