Biografie workshop

Biografie onderzoek, biografie werk, levensloop onderzoek, biografische gesprekken ……wat word daar mee bedoelt?

Verschillende woorden die allemaal gaan over het onderzoeken van je levensloop; jouw persoonlijke biografie.
Van je geboorte tot nu, het heden, en verder naar de toekomst.
Door vanuit een ander perspectief naar je leven te schouwen, zul je leren kijken zonder oordelen. Naar wat er is gebeurd, wat je is overkomen en welke keuzes je hebt gemaakt.
Dat geeft verrassende inzichten en bevrijding.

Inzicht in de cycli van de levensfasen in de ontwikkeling van de mens, kun je als een blauwdruk naast je eigen persoonlijke levensloop leggen. Door de verschillen en overeenkomsten ga je zien en ervaren waar jouw levensthema’s en ontwikkelings- vraagstukken liggen. Dat geeft inzicht en uitzicht.

In deze workshop maak je kennis met biografie~onderzoek en ervaar je wat het voor je kan betekenen. Voor het autobiografisch schrijven zijn andere kennismaak workshops. Bij biografie~onderzoek is het schrijven een instrument., een middel om tot inzicht te komen.

Ik werk met een feedback methode die ervoor zorgt dat een ieder zijn eigen proces in zijn eigen tempo kan gaan zonder last te hebben van de oordelen van anderen. Niks is namelijk vervelender als je inzichten of adviezen worden opgedrongen.
Dat brengt je meestal verder van je spoor dan dichterbij. In de proefavond maak je ook kennis met deze methodiek zodat je direct kunt proeven of dit bij je past en je brengt waar je naar op zoek bent.
Omdat ik met kleine groepen werk moet je je wel opgeven van te voren.

Je kunt natuurlijk ook altijd een individuele afspraak maken als je je daar prettiger bij voelt.
Voor het autobiografisch schrijven organiseer ik aparte kennismaak workshops.

 

Vrijdag 24 januari

19.30-21.30 uur

Middenhuis Zutphen

Kosten 10 euro