Bezinningsweek – in contact met (je) natuur

Docent: Lieke Deelstra

Mensen trekken zich al van oudsher in de natuur terug bij belangrijke momenten in het leven om in contact te komen met de Goden, om te helen, om “visioenen” te ontvangen. Deze week is een innerlijke bezinningstocht. Een mini ‘visionquest’. In contact mét de natuur je ware natuur ontdekken. Speels en serieus tegelijkertijd.

Het programma

Elke ochtend starten we met beweging, spel en meditatie. Vanuit ‘landen, de zintuigen, schouwen en reflecteren op jezelf en je leven, steeds meer naar aandacht en aanwezigheid in het hier en nu, jouw “visioen”, inspiratie en inzichten ontdekken. Donderdag ervaren we wat een hele dag aan letterlijk stil zijn, zonder praten, doet, ook tussen de mensen, en zullen vervolgens een deel van de avond alleen op Forge Neuve in het donker buiten doorbrengen. Op het programma staan o.a. meditatie, natuuroefeningen, (stilte) wandelingen, schrijven, collage maken en creatieve oefeningen. Hoofd,hart en handen….We trekken een paar keer de Wolvenvallei in, neem stevige wandelschoenen mee, weersbestendige kleding (ook tegen de eikenprocessie rups en teken), en evt. een matje waarmee je buiten op de grond kunt liggen.


Lieke Deelstra

Lieke Deelstra

Lieke Deelstra (1967). Ik ervaar het leven vanuit het ‘pars pro toto’ principe, in het kleine spiegelt het grote en andersom. Alles is ten diepste met elkaar verbonden. In de cyclus van de natuur en van het leven zijn het geestelijke en aardse onlosmakelijk verbonden. Voor mij is van jongs af aan de ‘niet zichtbare wereld’ een aanwezige zichtbare werkelijkheid. In mijn reis naar volwassenheid werd ik mij steeds bewuster dat veel mensen het contact met deze wereld zijn kwijtgeraakt. Vanuit Werkplaats STAP breng ik mensen via biografieonderzoek, sprookjeswerk , bewustzijns ontwikkeling en intuïtie weer in contact met hun innerlijke bron. De gouden draad in hun leven. Als je deze oer-wijsheid, deze krachten en energie hervindt krijg je ook meer gevoeligheid in het waarnemen van (je eigen) zielenbeelden. Je wordt helderder in het “verstaan” en “zien” van de “niet zichtbare wereld” zoals natuurwezens. Mijn achtergrond als biografiekundige en theatermaker, maar ook het autobiografisch schrijven, sjamanisme en opstellingen werk zijn mijn instrumenten. Via verbondenheid en afstemming probeer ik verhalen zichtbaar te maken die aan het licht willen komen. Zowel in het heel kleine als in het heel grote.

Meer informatie: www.werkplaatsstap.nl

Meer informatie en inschrijven

Wanneer:
In de week van 6 tot 12 augustus 2022

Prijs:
€ 250,00

 KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN

Introductie: zondagmiddag (kennismaken, overzicht programma, vragen)

Cursusduur: Ma t/m vrij van 9.30-12.30 uur
Donderdagavond van 19.30-22.30
Vrijdagochtend van 7.00-8.00

Op alle reserveringen zijn onze boekings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing. De vermelde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verblijfskosten (tenzij anders aangegeven). De vermelde prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Deze cursus maakt onderdeel uit van het Zomerprogramma

Vijfdaagse cursussen om het allerbeste uit jezelf te halen, in combinatie met een heerlijk vakantiegevoel.

NAAR HET TOTALE CURSUSOVERZICHT

Chateau

Verblijfsmogelijkheden

Tijdens je cursus kun je verblijven op de prachtige terreinen van Ecolonie.

BEKIJK HIER ALLE ACCOMMODATIES